Modellagentur i Sverige

Det här måste du känna till

Vad gör en modellagentur?

En bra modellagentur gör reklam för dig, säljer in dig och förser dig med modelljobb. Agenturen tar även hand om din kalender, förhandlar kontrakt och priser, och hjälper dig med var, när och hur du ska ta betalt för dina uppdrag.

Hur fungerar en modellagentur?

Modellagenturer fungerar ungefär som agenter. De hittar uppdrag åt sina modeller och tar ut en avgift om ca 15-20% för att förmedla uppdragen.

Modellagentur i Sverige - Tips på seriösa modellagenturer

Det bästa är alltid att vända sig till stora agenturer, då de brukar vara bra ( se upp för fakeagenturer ). Mikas , Stockholmsgruppen , Storm och Models1 är några exempel på seriösa agenturer.

Modelljobb Sverige

En modell kan arbeta med allt ifrån små till större plåtningar. Den som jobbar som modell måste ha en stor vilja, ha tålamod och bra energi. Man måste alltid kunna leverera det som företaget ber om. Modellyrket är eftertraktat, det finns många olika modellagenturer i Sverige. På Ledigajobb.se finns det lediga modelljobb i Sverige att söka. Uppfyll din dröm och sök ett modelljobb idag!

Se upp för fakeagenturer – Här är varningssignalerna

Tyvärr finns det alldeles för många fakeagenturer som uppger sig vara något annat än vad de faktiskt är, så här lär du dig att se upp för fakeagenturerna:

Scoutad på stan? Var försiktig

Kommer det fram en agent på stan som vill erbjuda dig ett jobb – innan du blir alldeles för smickrad bör du se till att ringa upp agenturen personen säger sig arbeta för och kolla att det verkligen stämmer.

Betala kontant för att vara med?

Seriösa agenturer tar inte betalt i kontanter – ansök därför aldrig till agenturer som gör det. Måste du betala för t.ex. testplåtning ska det dras från framtida jobb och du ska inte behöva betala något kontant.

Verkar hemsidan oseriös?

Kolla in agenturens hemsida, du märker ganska snabbt om det är en seriös agentur eller inte. Kolla t.ex. om det finns korrekta kontaktuppgifter. Be även om referenser – fråga vilka klienter agenturen arbetar med idag.